Recruiter vs Zorg Professional

“ Soms wil ik het systeem en programma’s uitzetten zodat ik er echt voor de zorgvrager kan zijn.”

Deze week is het weer een werving-selectie week. We hebben een aantal potentiele Zorg Professionals uitgenodigd om een gesprekje met ons aan te gaan. Wij zoeken namelijk mede-ondernemers in de zorg. Wat mij het meest van vandaag boeide was het gesprek met een bijzondere getalenteerde dame. Waarin het gesprek een andere dimensie kreeg en ik enthousiast werd.

Heel vaak krijgen wij bij de goed voorbereiden kandidaten al snel het gevoel dat ze als een robot behandeld en benaderd worden. Zo lang jij het kunstje kan en kent, kunnen wij aan jou verdienen. Op zich geen verkeerde gedachten, toch? Echter blijven deze mensen jammer genoeg tijdelijk bij ons en vertrekken al heel snel. Waarin de zorgvrager weer opnieuw een band moet opbouwen. Ons doel is om een groep van ZZP’ers te creëren die echt de binding en relatie zoeken met de zorgvrager en hun netwerk. Want onze zorgvragers kiezen bewust al jaren voor ons. De meeste gevallen zijn namelijk zelfs uitbehandeld door behandelaars.

A fijn, tijdens het sollicitatiegesprek met de betreffende kandidaat worden er een aantal casussen voorgelegd. De goed voorbereide kandidaat weten allerlei termen te gooien en te benoemen hoe ze ermee om moeten gaan. Het gesprek ging van preventiekracht aan huis naar het waakvlamsysteem. Bijzonder voor iemand die als verzorgende thuiszorg biedt. Ze kreeg uiteraard de credits van ons. Dat zij ooit als verzorgende IG deze keuze heeft gemaakt en zoveel know how heeft over het beleid. Maar maakt dat haar als persoon nu ook gelukkig? Krijgt zij op een beleidsmatige manier voldoening met de zorgvrager die met haar een klik of band heeft gevormd.

De kandidaat werd stil. Antwoordde: ik krijg voldoening voor het resultaat die ik lever. Maar of ik een band heb met de zorgvrager, ervaar ik toch anders. Daar zie ik de zorgvrager de afgelopen tijd net iets te kort voor. Soms kom ik binnen groet ik de zorgvrager en lees het zorgplan door. Ik word ook vaak op andere wijken ingezet en soms in andere dorpen. Ik word ook nog eens weken uit mijn eigen wijk gehaald. Ze werd stil en snikte: soms wil ik het systeem en programma’s uitzetten zodat ik er echt voor de klant kan zijn. Ze werkt nu 7 dagen in de week om haar uren vol te kunnen maken. Het werd stil, ik keek haar aan het is oprecht. Zij heeft niet zomaar gereageerd op ons verzoek zij hoort bij de Umbra clan.

Umbra staat o.a. voor menselijke benadering. Zo doen wij dat ook met onze professionals. Uiteraard past deze kandidaat prima bij ons! De passie voor de zorg zit er nog in. Alleen moet zij via ons uit de jungle gehaald worden!

We Search, We connect

Lesly Baidjoe

#recruitment #Healthcare #verzorgende #authentiek #jobseeking #sollicitatie #jobhunting